Let op: Het Kitesurf seizoen is begonnen! Schrijf je nu in voor een week cursus om zelfstandig het water op te gaan! Details

 • Geen producten in de winkelwagen.

Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Die beantwoorden we maar vast voor je.

Algemeen

Wanneer beginnen de kitesurflessen weer?

Vanaf begin april proberen we te starten met de kitesurflessen, mits het weer dit mogelijk maakt. Onder de 8 graden celsius gaat de kitesurfles niet door. Dan is het helaas nog te koud.

Wanneer ben je een zelfstandige kitesurfer?

Je bent een zelfstandige kitesurfer als je het juiste materiaal weet te kiezen voor de ieder weer type. Je moet de regelgeving en een selfrescue kunnen uitvoeren. Ook moet je je redden met wind boven de 5 beaufort en kunnen kitesurfen in diep water. Als je dat allemaal kunt ben je een flink eind op weg! Kijk hier voor meer info.

Kunnen jullie overnachting regelen?

Wanneer u een weekend of langer kitesurfles bij ons neemt dan kunt u via ons blijven slapen bij ‘Zeilschool de Morra‘ te Hemelum of bij de Weyde Blick in Warns. Vanaf € 35,- per nacht overnachten inclusief ontbijt.

Geven jullie kortingen?

Als je studeert en wanneer je de studentenpas kunt laten zien dan krijg je 10% korting ALLE kitesurf cursussen.

Hebben jullie ook arrangementen?

Jazeker, je kunt bij ons een 2-daags, weekend, midweek of zelfs een week kitesurfarrangement boeken. Kijk hier voor meer informatie.

Kitesurfles

Kan ik de kitesurf les altijd afmaken?

Wanneer je de les niet hebt kunnen afmaken, dan heb je een jaar te tijd om je kitesurf les te verzilveren. Kitesurf lessen zijn op Workum en Terschelling in te halen.

Neem altijd 1 dag voor de cursus tussen 19:00 en 21:00 uur telefonisch contact met ons op.
Ons telefoonnummer is: +31 (0)6 57 333 735

Helaas gaat de kitesurf les niet altijd door op de dag en tijd dat jij zou willen, dit ivm de windcondities.

Helaas gaat de kite les niet altijd door ivm de windcondities. Wil je zeker weten of de kitesurf les doorgaat en op welke locatie?
Neem dan minimaal 1 dag voor de cursus contact met ons op.
Ons telefoonnummer is: +31 (0)6 57 333 735

Wat kun je meenemen voor de kitesurf cursus?

Wij verzorgen al het kitesurf materiaal, behalve een wetsuit deze kun je huren voor €6 per dag. Het enige wat je hoeft mee te nemen is zwemkleding en een handdoek.

 • Slippers is op de meeste kitesurf locaties ook makkelijk.
 • Als het zonnig is vergeet dan niet om zonnebrandcrème en een zonnebril mee te nemen.
 • Eventueel een lunchpakket.
 • De betaling via iDeal, of op locatie met PIN of contant.

Graag de algemene verklaring geprint en ingevuld meenemen.

Is kitesurfen zwaar om te doen?

Nee, kitesurfen is niet zwaar om te doen ook niet voor de armen. Je gebruikt je lichaamsgewicht en hierdoor kan je makkelijk zonder veel kracht de kite besturen.

Ga ik direct meters door de lucht?

Nee, we starten met een relatief kleine kite waardoor je op een veilig en verantwoorde manier kunt leren kitesurfen. Je zult dus absoluut niet meters door de lucht vliegen.

Welke kitesurf cursus moet ik kiezen?

De introductie cursus is voor iedereen die het kitesurfen wel eens wil proberen. Je kunt dan bepalen of je met deze te gekke sport verder wilt. Als je nu al weet dat je graag echt wilt leren kitesurfen dan kan je het beste kiezen voor een weekcursus. Hier leer je alle ins en outs van het kitesurfen.

Wat zijn de verschillen in lesverband?

We bieden 4 lesverbanden. Om voor iedereen een optimale ervaring in het kitesurfen te garanderen. De verschillen zitten in het aantal kites en aantal cursisten die les krijgen. Zie onderstaande tekst.

 1. Groeps cursus
  1. Maximaal 4 cursisten
  2. 1 instructeur
  3. 2 kites
 2. Duo cursus
  1. Maximaal 2 cursisten
  2. 1 instructeur
  3. 1 kite
 3. Prive cursus
  1. Maximaal 1 cursist
  2. 1 instructeur
  3. 1 kite
 4. Tweepersoons prive cursus 
  1. Maximaal 2 cursisten
  2. 1 instructeur
  3. 2 kites

Is kitesurfen moeilijk te leren?

Nee, kitesurfen is niet heel moeilijk om te leren. Het is afhankelijk van jou eigen vaardigheden om nieuwe dingen te leren. De kitecontrole is gemiddeld binnen drie uren wel geleerd. De meeste tijd kost de combinatie met het kiteboard. Wanneer je bijvoorbeeld al sporten doet die raakvlak hebben met kitesurfen dan wordt het uiteraard makkelijker. Denk hierbij aan, skateboarden, wakeboarden, skimboarden, windsurfen of bijvoorbeeld powerkiten.

Ik wil kitesurf materiaal kopen kan dat bij jullie?

Jazeker, wij hebben zeer goede deals voor kitesurf materiaal. Laat ons weten dat je interesse hebt en wij regelen jou materiaal. Bekijk ons aanbod online!

Wat is jullie kwaliteit in kitesurfles geven?

We werken met ervaren instructeurs en geven kitesurfles volgens het wereldwijde IKO / KNWV les programma. Hierdoor kunnen we een goede kwaliteit geven.

Op welke locatie is mijn kitesurfles?

Afhankelijk van de windrichting onze planning en verwachte drukte kiezen we in overleg met jou de meest geschikte kitesurf locatie.

Wat doen we bij slechte weersomstandigheden?

We verplaatsen je kitesurfles naar je reserve datum. Mocht er onverhoopt een andere datum nodig zijn? Geen probleem dan passen we dit in overleg aan.

Ben ik sportief genoeg om te kitesurfen?

Kiteboarden kan iedereen leren. Omdat de één het sneller leert dan de ander krijg je les op je eigen niveau. Uiteraard ben je dus sportief genoeg om deel te nemen aan het kitesurfkamp!

Kan ik na 1 dag (5 uren) kitesurf les al kitesurfen?

Het zou kunnen maar de kans is heel klein. Gemiddeld duurt het 10 á 15 uur voor je downwind heen en weer kunt varen. Natuurlijk kun jij diegene zijn die het wel binnen 5 uren kan.. Reserveer die les en verbaas ons!

Hoe laat begint de kitesurfles normaal gesproken?

We weten pas de dag voor de cursus hoelaat de lessen beginnen, dit in verband met de wind en planning. De kitesurfles start normaal om 10.00 uur ‘s ochtends of om 13.30 uur ‘s middags. De lessen worden gegeven in dagdelen van elke 2,5 uur. Hieronder staat de dagindeling.

 • 09:45 uur Aanwezig, het papierwerk in orde maken.
 • 10:00 uur Start ochtend deel kitesurf lessen.
 • 12:30 uur Lunch pauze.
 • 13.30 uur Start middag deel kitesurf lessen.
 • 16:00 uur Afsluiting les met evaluatie.

Kan ik de kitesurf cursus op meerdere dagen krijgen?

Natuurlijk kan je ook de kitesurf cursus op meerdere dagen volgen, dit hangt af van de gekozen cursus. Wanneer je bijvoorbeeld de complete cursus over drie dagen wilt verdelen dan kan dat gewoon. We willen je vragen dit dan bij de inschrijving te vermelden, bijvoorbaat dank.

Moet je sterk zijn om te kitesurfen?

Nee, je hoeft niet sterk te zijn om te kitesurfen. De kracht van de kite komt namelijk op je trapeze (harnas) hierdoor helpt je lichaamsgewicht mee om de kite te controleren.

Moet ik mijn eigen lunch meenemen?

Ja, dat is wel aan te raden afhankelijk van de kitesurf locatie. Bij de kitespot Workum is een snackbar en supermarkt. Bij Mirns kan je in het restaurant / snackbar eten bestellen.

Als ik al kitesurfles heb gehad bij een andere kitesurfschool, welke cursus moet ik dan kiezen?

Afhankelijk van de behaalde vaardigheden kom je dan meestal in een vervolg cursus kitesurfen terecht.
Je gaat verder met de kitesurfles bij waar je bent gebleven. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een privé kitesurfles.

Kom ik op de foto als ik bij jullie ga kitesurfen?

Wij maken regelmatig foto’s bij de kitesurf lessen, dus ja jij zult een grote kans hebben om ook op de foto te komen. Deze kun je dan terug vinden op onze FACEBOOK pagina.

Wanneer wordt een kitesurfles afgelast?

Als de wind te zacht of te hard waait worden de kitesurf lessen afgelast. We kijken dan direct wanneer de kitesurfles wel door kan gaan en maken opnieuw een afspraak.

Ook kan het voorkomen dat tijdens de cursus de kitesurfles wordt afgebroken. Dit kan in verband met slecht weer, (onweer, zeer harde windstoten of geen wind). Voor de resterende cursustijd krijg je een tegoedbon en wordt een nieuwe datum gereserveerd. Dit kan direct worden doorgegeven of later.

 • Bij geen wind 9 knopen (2 beaufort of minder)
 • Maximale wind 25 knopen (7 beaufort of meer)

* Voor de gevorderde kitesurfles geld een maximum van 30 knopen (7 beaufort).

Reizen

Hoe is de groepssamenstelling?

Onze groepen kunnen variëren van jong tot oud, en zijn vaak evenwichtig verdeeld met zowel mannen als vrouwen. Meestal bestaat de groep uit de leeftijden tussen de 20 en 45 jaar met uitzonderingen natuurlijk. Wij geven les aan beginners en geven tips aan gevorderde kitesurfers dus je kan elk niveau bij ons verwachten. Ook bieden wij vaak groepsactiviteiten aan waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. Het kan bij sommige reizen zijn dat je een grote kamer deelt met andere gast, maar dit wordt aangegeven. Vaak kun je bij ons van te voren al via onze Facebook Events zien welke personen er bij de reis aanwezig zullen zijn.

Wat doen we als het niet waait?

De wind valt helaas niet te plannen. we organiseren andere gave alternatieve sport activiteiten die perfect zijn voor je techniek en balans zoals:

 • Wakeboarden
 • Suppen
 • Longboarden
 • Indoboarden
 • Slacklinen

Vragen over onze activiteiten of andere zaken?

Onze partners