Let op: Het Kitesurf seizoen is begonnen! Schrijf je nu in voor een week cursus om zelfstandig het water op te gaan! Details

  • Geen producten in de winkelwagen.

Kitesurfen in diep water!

Weet jij hoe je jezelf red in het diepe?

Leer de selfrescue en vind je board terug met upwind boddydraggen!

Ga goed voorbereid het water op om jezelf niet in problemen te helpen.

Kitesurfen in diep water

Eindelijk kan je kitesurfen! Na heel wat uurtjes gekite te hebben op het rustige binnenwater van Nederland is het tijd voor het echte werk. Je wil kitesurfen in diep water zoals de Noordzee!

Veel beginnende kitesurfers kiezen voor een kitespot op een meer, voordat ze de zee in duiken. Omdat op de Noordzee golven staan, stroming en vrijwel overal diep is vinden beginnenende kiters het een fijn idee om ondiep water te kiezen. Dit is heel begrijpelijk, maar wat als je dan toch het diepe in moet. Waar moet je op letten en hoe kan je er voor zorgen dat je toch met een goed gevoel het diepe in duikt.

Zee of binnenwater! Wat is het verschil?

Kitesurfen op het IJsselmeer is een groot verschil in vergelijking met de Noordzee. Als je altijd kitesurft op binnenwater, dan is het voor velen een grote stap om de zee op te gaan. Op het IJsselmeer is nagenoeg geen golfslag en ook geen stroming, waardoor je als beginnende kiter goed kan oefenen zonder dat je word gespoeld door een golf of afdrijft met de stroming mee. Hoe ga je om met golven en waar moet je op letten met stroming?

Leer veilig kitesurfen in het diepe!

Ga je deze zomer naar het buitenland kiten op de zee of wil je meer gaan kitesurfen op de Noordzee? Leer in 2,5 uur kitesurfen in diep water! Een aantal basis stappen zijn heel handig voordat je het diepe in springt. Hoe vind je je kiteboard terug? Hoe kom je het water in met een hoge beachbreak? Wat doe je in een noodgeval? Weet jij nog hoe je jezelf kan redden? Wij geven je een aantal handige tips om goed voorbereid het diepe in te springen.

Kitesurfen is een te gekke sport! Ga verantwoord met de sport om en hou rekening met elkaar op het water!

Check onze webshop! Maak nu progressie!

Privé cursus kitesurfen

Tijdens de privé cursus krijg je intensieve begeleiding. Dit is zeer effectief met volledige aandacht van onze instructeur!

Meer informatie

Prive 2

Maak meer en sneller progressie! De privé voor 2 cursus is zeer effectief door de volledige aandacht van onze instructeur.

Meer informatie

Cadeaubon

Een actieve cadeaubon voor diverse activiteiten!

Meer informatie
Professionele instructeurs erkend en gecertificeerd
7 dagen per week kitesurf lessen
Veiligheid staat altijd voorop
Meer dan 13 jaar ervaring in binnen en buitenland
Binnen NO TIME op de beste kitespots!

Vragen over onze activiteiten of andere zaken?

Onze partners

Alle kitesurflessen

Je hebt nog geen kitesurfles gehad en wil nu meteen komen kiten? Geen probleem, kijk hieronder voor een overzicht van de lessen.

Maak meer progressie!

Leer hoger springen of probeer een Darkslide. Wij helpen je om meer progressie te maken met kitesurfen!