Let op: Het Kitesurf seizoen is begonnen! Schrijf je nu in voor een week cursus om zelfstandig het water op te gaan! Details

  • Geen producten in de winkelwagen.

Een prachtige kitesurf locatie in het noorden van Nederland

De beste wind statistieken van Nederland!

Lauwersoog

Het meer met de beste windstatistieken van Nederland!

Kitesurf locatie Lauwersoog

Op Lauwersoog mag er op twee locaties worden gekitesurft. De kitesurflocaties staan hieronder beschreven.

  1. Lauwersoog op het Lauwersmeer (Hoek van de bant)
  2. Lauwersoog op de Waddenzee (Hoek van de bant)

1. Het Lauwersmeer (Hoek van de bant)

Het water is op sommige plaatsen tot ongeveer 30 meter vanaf de kant heup tot schouder diep. Er staan houten stokken waarmee de ondiepte wordt gemarkeerd. Sommige stokken zijn afgebroken dus echt duidelijk is het niet. De boven genoemde punten maakt de kitesurf locatie Lauwersmeer dan ook minder geschikt voor beginners. Bij wind uit de richtingen Noord Oost, Oost en Zuid Oost ontstaan er lastige golfjes.

Er is een grasveld net voorbij de parkeerplaats, hier is genoeg ruimte om de lijnen uit te lopen en de kite op te pompen. Er is een inham waar windsurfers hun materiaal neerleggen als ze pauzeren. Hier kun je met de kite het water inlopen maar vaak is het er druk met in en uitgaande windsurfers. Het beste is om bij de volgende inham de kite op te laten en het water op te gaan.

2. Lauwersoog Waddenzee (Hoek van de bant)

Tegen de dijk is er ruimte om de kite op te pompen en de lijnen uit te lopen. Er staan wel verschillende hekken waar de kite gemakkelijk in kan waaien. Direct over de dijk kan er gekitesurft worden, er is voldoende ruimte om te kitesurfen op de Waddenzee. Er zijn wel een paar zaken waar u op moet letten bij deze kitesurf locatie Lauwersoog Waddenzee. Soms liggen er mossel banken waardoor u het board of erger uw voeten beschadigd.

Je moet rekening houden met het getij, twee uur voor en twee uur na hoog water kun je bij Lauwersoog kitesurfen. Zelfs met hoog water kan er soms pas na 100 meter uit de kant worden gekitesurft, dit omdat er dan simpel weg niet genoeg water staat. Als u vanaf de zeedijk naar het water kijkt dan staan aan de rechterkant een rij paaltjes haaks op de zeedijk. Deze paaltjes lopen tot ongeveer 40 meter de Waddenzee in. Bij hoog water kun je de paaltjes herkennen door een kleine gele boei. Ook is er op de zeedijk een grote pijl geverfd in de richting van de paaltjes.

Ook deze kitesurfles locatie Lauwersoog Waddenzee is minder geschikt voor beginners door bovengenoemde punten. Met mooi weer zijn er vaak veel toeschouwers op de zeedijk!

Deze kitesurf locatie is uitermate geschikt voor het hydrofoilen.

Kijk hier voor alle kitesurflocaties

Privé cursus kitesurfen

Tijdens de privé cursus krijg je intensieve begeleiding. Dit is zeer effectief met volledige aandacht van onze instructeur!

Meer informatie

Prive 2

Maak meer en sneller progressie! De privé voor 2 cursus is zeer effectief door de volledige aandacht van onze instructeur.

Meer informatie

Cadeaubon

Een actieve cadeaubon voor diverse activiteiten!

Meer informatie
Professionele instructeurs erkend en gecertificeerd
7 dagen per week kitesurf lessen
Veiligheid staat altijd voorop
Meer dan 13 jaar ervaring in binnen en buitenland
Binnen NO TIME op de beste kitespots!

Vragen over onze activiteiten of andere zaken?

Onze partners