Let op: Het Kitesurf seizoen is begonnen! Schrijf je nu in voor een week cursus om zelfstandig het water op te gaan! Details

  • Geen producten in de winkelwagen.

Workum

Kitesurfen op de beste locaties van Nederland! Ondiep, geen stroming, geen golfslag, de perfecte omstandigheden!

Workum IJsselmeer

Vanwege het ondiepe IJsselmeer is Workum de kweekvijver van vele kite pro's!

Kitesurfen in Workum

Kitesurfen in Workum is mogelijk van noord draaiend naar West en zuid. Houdt het zwemgebied vrij! Deze kitesurf spot is niet alleen één van de beste kitesurf locaties in Friesland maar zelfs van heel Europa! Door de goede omstandigheden en ligging is dit een super locatie. De wind komt met westelijke richting vol vanaf het IJsselmeer wat zorgt voor stabiele wind en dat heb je nodig! Workum en Mirns vormen samen onze thuisbasis. Dit zijn de beste kite spots in Friesland. De kitesurf locaties zijn ideaal voor beginnende kitesurfers, wanneer de wind uit het oosten komt is Workum niet gunstig. We zijn dan te vinden op Kornwerderzand of Mirns. Wil je zelf ongestoord kitesurfen, kijk dan ook eens naar de kitespot Lauwersoog of de waddeneilanden.

Strand

Er is een groot grasveld en strand waar de kites kunnen worden opgebouwd. De kites moeten op het strand worden gestart. Als het druk is kan je beter in het water de kite oplaten. Het water is tot ongeveer 300 vanaf het strand ondiep, na de zandbank wordt het diep. Het natuurgebied wordt aangegeven door palen met een wit/rood bord erop. Het natuurgebied bevindt zich aan beide kanten van de kitesurf spot en ten zuiden is een kanaal. In de zomer zijn er naast kitesurfers ook nog windsurfers waardoor je als kitesurfer goed moet uitkijken. Bij het strand wordt de kitesurf zone aangegeven op het blauwe bord. Houd rekening met badgasten bij het op en neer laten van je kite. De kitezone is te bereiken door de route naar camping “It Soal” te volgen.

Restricties

Vanaf 1 juni t/m 1 september mogen kitesurfscholen kitesurfles geven op Workum die staan ingeschreven bij de gemeente. Voor de rest mag er in Workum het hele jaar gekitesurft worden.

Vaarbare windrichtingen

Ga niet met oostenwind naar Workum omdat de wind dan aflandig is. Hierdoor is de wind erg onstabiel en als er iets mis gaat drijf je het IJsselmeer op.

N-NW-W-ZW-Z

Overnachten

In de omgeving kan je verblijven op de mooiste plekken. Friesland heeft prachtige regio’s waar je kan genieten van een perfect verblijf. Van het Lauwersmeer, Harlingen, Workum naar Lemmer. Groepsaccommodatie, camping of hotel. Wij van Antix Sports kunnen het voor je regelen en je bent zeker van een verblijf om nooit te vergeten!

Kitesurfen is een te gekke sport! Houd rekening met elkaar op het water en wees behulpzaam!

Kijk hier voor al onze locaties! Check onze events!

Privé cursus kitesurfen

Tijdens de privé cursus krijg je intensieve begeleiding. Dit is zeer effectief met volledige aandacht van onze instructeur!

Meer informatie

Prive 2

Maak meer en sneller progressie! De privé voor 2 cursus is zeer effectief door de volledige aandacht van onze instructeur.

Meer informatie

Cadeaubon

Een actieve cadeaubon voor diverse activiteiten!

Meer informatie
Professionele instructeurs erkend en gecertificeerd
7 dagen per week kitesurf lessen
Veiligheid staat altijd voorop
Meer dan 13 jaar ervaring in binnen en buitenland
Binnen NO TIME op de beste kitespots!

Vragen over onze activiteiten of andere zaken?

Onze partners

Bij Antix Sports is alles mogelijk!

Wil je graag een andere activiteit op locatie?