• Geen producten in de winkelwagen.

Schiermonnikoog

Een fantastische lagoon met in de verte te gekke golven!

Kitesurf locatie Schiermonnikoog

Het Waddengebied en de Noordzee heeft ongekende geheimen...

Schiermonnikoog

Met de veerboot vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Op dit prachtige Waddeneiland kan je geweldig kitesurfen. Het eiland is een oase van rust. Er rijden alleen auto’s van eilanders en hierdoor krijg je direct een zeer ontspannen sfeer. Je kan goed kitesurfen op twee locaties helaas alleen op de Noordzee. Op de Waddenzee mag vooralsnog niet worden gekite. Hopelijk zal hier in de toekomst ook een kitesurf locatie komen zodat we ook goed met zuidenwind kunnen kiten. Doordat je niet met zuid, zuidoosten wind kunt kiten is dit Waddeneiland iets minder allround dan bijvoorbeeld Ameland of Terschelling.

Het grote voordeel op Schiermonnikoog is het ontzettend brede strand. Je hebt dus kans dat je met aflandige wind en hoog water toch nog op de bevaamde lagune kunt kitesurfen. Hieronder staan de twee kitesurflocaties.

1. Noordzeestrand Schiermonnikoog (paal 3).

De kitesurflocatie ligt aan het einde van de Badweg. Schier staat bekend om zijn erg brede strand en prachtig mooie vlakwater lagune. De kitesurflocatie is gelegen aan het Noordzeestand ten Noordwesten van het eiland.

Met wind uit het noordwesten kun je perfect in de natuurlijke geul over het gehele strand heen kitesurfen. Deze kitesurflocatie is zeer geschikt voor beginnende en gevorderde kitesurfers.

2. Noordzeestrand Schiermonnikoog (Bij strandpaviljoen, de Marlijn).

Deze locaties is beter geschikt om te golfrijden omdat de golven minder ver uit de kust breken. Hier vandaan kun je ook een mooie downwinder maken richting paal 3. Dit kan alleen als de wind met oostelijke richtingen waait.

Restricties

Op dit eiland mag je het hele jaar door kitesurfen op de Noordzee. Let op! Op de Waddenzee mag vooralsnog niet worden gekitesurft.

Vaarbare windrichtingen

Paal 3 

De Marlijn

 

ZW-W-NW-N-NO

W-NW-N-NO-O

De kitesurflocatie van paal 3 op Schiermonnikoog is het meest gebruikt.

Kijk hier voor al onze locaties. Kitesurfles boeken op Schiermonnikoog

Privé cursus kitesurfen

Tijdens de privé cursus krijg je intensieve begeleiding. Dit is zeer effectief met volledige aandacht van onze instructeur!

Meer informatie

Prive 2

Maak meer en sneller progressie! De privé voor 2 cursus is zeer effectief door de volledige aandacht van onze instructeur.

Meer informatie

Cadeaubon

Een actieve cadeaubon voor diverse activiteiten!

Meer informatie
Professionele instructeurs erkend en gecertificeerd
7 dagen per week kitesurf lessen
Veiligheid staat altijd voorop
Meer dan 13 jaar ervaring in binnen en buitenland
Binnen NO TIME op de beste kitespots!

Vragen over onze activiteiten of andere zaken?

Onze partners

Heb je nog kitesurf materiaal nodig?

Wij hebben gegarandeerd de beste deals!